ایران با مزایای بی نظیر در صنعت غذا
کشور پهناور ایران میتواند در جایگاه یکی از بزرگترین و مهمترین تولیدکنندگان غذا در جهان قرار گیرد، زیرا از مزیتهای بینظیری برخوردار است که کمتر کشوری تمامی آنها را با یکدیگر دارد. این سرزمین، کشتزارهای مستعد برای تولید انواع محصولات کشاورزی با آب و هوای کاملاً مساعد دارد، در عرصه تجارت بینالمللی و منطقهای، از موقعیت استراتژیک برخوردار بوده که زیرساختهای حمل و نقل ریلی سراسری همراه با دسترسی مناسب به آبهای بینالمللی، میتواند آن را در شرایط بسیار موثرتری در تجارت جهانی قرار دهد.از سوی دیگر، بهره لازم از دانش و فنآوری روز دنیا را داشته و نیروهای انسانی متخصص و با انگیزه آن قادرند این مزیتها را به حداکثر بهرهوری برسانند.
بیشک رسیدن به این جایگاه میباید با مدیریتی برگرفته از خرد جمعی، کار تیمی، پایبندی به مسئولیتهای اجتماعی، اعتماد به جوانان دانشمحور، تولید صادراتمحور، توجه ویژه به تحقیق و توسعه، رقابتجویی و تولید بهرهورانه تحقق یابد.
ما امروز در سرزمینی زندگی می کنیم که در همسایگی خود طیف جمعیتی قابل توجهی را دارد که می توانند مشتریان بالقوه صنایع غذایی ما محسوب شوند.
گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر
گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر با اعتقاد به توان سرزمین خود و به پشتوانه 30 سال سابقه موفق و موثر حضور بنیانگذارش در عرصههای تولیدی و صنعتی، زیرساخت خود را در سال 1372 با تأسیس واحد تولیدی آرد فراهم نمود و با راهاندازی آن در سال 1377 محکم و استوار کار خود را در صنعت غذا آغاز کرد. در سال1380 هم برای اولین بار در ایران خطوط تولید آرد سِمولینا را راهاندازی نمود.
در عین حال همزمان با توسعه کارخانه آرد، واحد تولیدی انواع پاستا خود را در سال 1384راهاندازی نمود و توانست با تولید محصولاتی با کیفیت، سهم موثری را در بازارهای داخلی کسب کند، به نحوی که طی 5 سال قادر گردید ظرفیت تولید خود را همراه با افزایش تعداد خطوط جدید، به میزان قابل توجهی ارتقاء دهد.
در واقع این گروه صنعتی که در حال حاضر بزرگترین صادرکننده ایرانی انواع ماکارونی میباشد، در سکوی نخست صنعت ماکارونی ایران قرار دارد و توانسته است با ایجاد فضای رقابتی در این صنعت، به عنوان اولین تولیدکننده انواع ماکارونی و پاستا با آرد سِمولینا در ایران، نقش مهمی را در ارتقاء کیفیت تولیدات داخلی به عهده بگیرد. به نحوی که هم اکنون محصولات ماکارونی ایران قادرند همطراز با برندهای معتبر جهان در رقابتهای بینالمللی موفق و سربلند وارد شوند، و اعطای اولین مدال افتخار صادرات کشور به مرتضی سلطانی بنیانگذار برند زر، مهر تأییدی بر موفقیتهای صادراتی زرماکارون می باشد.
از سوی دیگر این گروه توانسته است با افزایش تعداد سیلوهای غلات خود، بالاترین توان ذخیرهسازی یکجا در کشور را کسب کرده و با راهاندازی 5 خط تولیدی آرد نیز در مقام نخست بیشترین ظرفیت تولید یکجا انواع آرد ایران قرار گیرد.
امروز
مدیران و کارکنان جوان این گروه صنعتی در راستای اجرای برنامههای توسعهای خود برای دستیابی ایران به جایگاهی شایستهتر در صنعت و تجارت غذای جهان، پروژه احداث و راهاندازی پالایشگاه غلات کشور با قابلیت منحصر به فرد دسترسی به شبکه حمل و نقل ریلی را با ظرفیت 4میلیون تن در سال آغاز نمودند که شامل مجموعههای تولیدی انواع نشاسته، آرد، گلوتن، نان صنعتی، قند مایع، ماکارونی، کیک، کلوچه، بیسکوییت، شیرینی، شکلات، غذای کودک، غلات پرکشده، کورن فلکس و خوراک دام همراه با سیلوهای بزرگ ذخیرهسازی خواهد بود.
پالایشگاه غلات زر در گام نخست راه اندازی خطوط تولید قندمایع حاصل از ذرت را در دستور کار خود قرار داده است؛ محصولات تولیدی در زرفرکتوز مواد اولیهای شامل انواع شیرین کنندههای طبیعی حاصل از ذرت همچون، شربت فروکتوز F55، شربت فروکتوز F42، شربت گلوکز DE60، شربت گلوکز DE42، نشاسته و ... است؛ و با احداث سیلوهای نگهداری تعبیه شده در محل کارخانه و سیلوهای بنادر امیرآباد و نوشهر به صنایع مصرف کننده محصولاتش، در بحث پیوستگی تأمین مواد اولیه، اطمینان خاطر می بخشد.
نقش آفرینی به عنوان بندر خشک، استقرار در تقاطع ترانزیتی درون کشوری، دسترسی به شبکه ریلی سراسری از مهمترین ویژگیهای این پالایشگاه میباشد؛ که با کاهش هزینههای حمل و نقل، قدرت رقابتی ایران را در بازارهای بینالمللی افزایش خواهد داد.
پالایشگاه غلات زر با اتکا به مزیت تأمین، تولید و توزیع در اختیار کشورمان به گونهای تعریف شده است که در حال حاضر میتواند با فرآوری روزانه هزاران تن غلات، خوراک اولیه دهها واحد صنعتی زیردستی کنونی و آتی خود را پالایش و فراهم آورد. هم اکنون تولید فروکتوز توسط این پالایشگاه صورت می گیرد و کاربردهای متنوعی در صنعت بیکری، نوشیدنی، لبنیات و... دارد ولی طبق طرح های توسعه ای تعریف شده، صنعت سلولزی، صنعت چسب و... نیز جزء صنایعی است که در آینده، پالایشگاه غلات زر قادر خواهد بود مواد اولیه مورد نیاز آنها را تأمین کند.
پایبند به مسئولیت های اجتماعی
این گروه در راستای ایفای نقشهای مسئولیتپذیرانه اجتماعی خود و با توجه خاص به ضرورت و اهمیت پرورش نیروهای انسانی با تجربه و دانش بنیان، در تحقق اهداف توسعه پایدار و تأمین پشتوانههایی استوار برای صنعت غذا، مرکز آموزشهای علمی و کاربردی را تأسیس نمودهاست که دانشجویان این مرکز میتوانند ضمن فراگیری دانش تئوری، از امکانات و توانمندیهای مجموعه کارخانجات گروه برای افزایش توان مهارتی و کاربردی خود استفاده نمایند. مسلماً اینان پس از فارغالتحصیلی قادرند با بهترین کارایی در صنایع تولیدی مرتبط مشغول به کار شود.
در این میان نیز گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر در جهت توسعه دامنه بهداشت عمومی، پروژه احداث و تجهیز بیمارستانی را در روستای قاهان از بخش خلجستان را به اتمام رسانده است، بنیاد خیریه مرتضی سلطانی و ساخت مدرسه با کمپین ایران من در کرمانشاه نیز از دیگر خدمات عام المنفعه در راستای ایفای نقش های مسئولیت پذیرانه اجتماعی می باشد.
سالشمار فعالیت گروه
1372 تأسیس شرکت آرد زر
1377 اتمام عملیات احداث و آغاز به کار آرد زر
1380 آغاز به کار اولین خط تولید آرد سمولینا در ایران در آرد زر
1380 تأسیس شرکت زرماکارون
1384 اتمام عملیات ساخت و تجهیز زرماکارون
1385 ورود محصولات زرماکارون به عنوان اولین ماکارونی با آرد سمولینا در ایران به بازارهای داخلی و خارجی
1386 دریافت نخستین لوح و تندیس حمایت از حقوق مصرف کننده از سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده
1387 کسب عنوان اولین و تنها صادرکننده نمونه ملی در صنعت ماکارونی ایران برای اولین بار
1387 تاسیس شرکت صنعتی سمولینای زر
1388 آغاز عملیات طرح توسعه آرد و ماکارونی و آغاز بهرهبرداری از طرح توسعه زرماکارون
1389 آغاز بهرهبرداری از خط جدید آرد زر و افزایش توان ذخیره سازی
1389 کسب بالاترین رکورد ذخیرهسازی غلات و تولید آرد به صورت یکجا در کشور
1389 افزایش ظرفیت تولید زرماکارون به میزان 10 برابر زمان تاسیس (1385)
1389 ثبت و معرفی برند سمولینا پلاس
1389 تأسیس مرکز آموزش علمی و کاربردی زر
1389 ثبت 5 اختراع جدید در تولید ماکارونی و پاستا
1389 دریافت پروانه تأسیس مجتمع کارخانجات فرآوری عمیق غلات در 14 رشته از وزارت صنایع به ظرفیت 4 میلیون تن
1389 برگزاری ششمین دوره مسابقات فوتبال غرب آسیا با نام جام زرماکارون
1390 تاسیس شرکت حمل و نقل توانمند زرترابر ایرانیان
1390 آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگنرین طرح فرآوری عمیق غلات- نخستین پالایشگاه غلات کشور
1391 تاسیس مرکز آموزش بین کارگاهی
1391 تاسیس مرکز پژوهش های دانش بنیان زرنام
1391 اعطای گواهینامه آزمایشگاه همکار به آزمایشگاه زرماکارون از سوی سازمان استاندارد
1392 ثبت انجمن صنفی کارفرمایی صنعت ماکارونی استان البرز
1392 تأسیس و آغاز عملیات احداث اولین کارخانه تولید انواع قند مایع در ایران – شرکت صنعتی زرفرکتوز
1394 آغاز بهره برداری از سامانه اختصاصی ریل متصل به شبکه سراسری راه آهن و بخش آماده سازی تولید فروکتوز با حضور معاون اول رئیس جمهور(اسحاق جهانگیری)
1394 دریافت نخستین مدال افتخار صادرات کشور در صنعت غذا توسط رئیس هیات مدیره
1394 ثبت گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زرنام به عنوان شرکت دانش بنیان صنعتی
1395 ثبت انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان پالایشگاهی فراوری غلات(های فروکتوز)
1395 انتصاب مرتضی سلطانی به عنوان مشاور وزیر صنعت معدن و تجارت در حوزه توسعه صادرات غیر نفتی
1395 معرفی زرماکارون به عنوان برند مورد اعتماد مردم در نخستین جشنواره " نام و نشان ایرانی" توسط سازمان توسعه تجارت ایران
1395 معرفی مرتضی سلطانی به عنوان امین الضرب زمانه در مراسم 133 سالگی اتاق تهران
1395آغاز بهره برداری از پالایشگاه غلات زر به عنوان نخستین پالایشگاه غلات کشور با حضور رئیس جمهور محترم
1395 آغاز عملیات اجرایی احداث اولین و بزرگترین کانفکشنری منطقه در سایت پالایشگاه با حضور رئیس جمهور محترم
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.